Geuren helpen tegen een burnout

Geur kan een belangrijke rol spelen in het creëren van een comfortabele en ontspannen sfeer in huis. Geuren hebben de neiging om emoties op te roepen die verband houden met herinneringen en ervaringen. Dit komt omdat geuren direct naar het limbische systeem in de hersenen gaan, wat verantwoordelijk is voor emoties, herinneringen en gedrag. Dit betekent dat geuren een krachtig middel kunnen zijn om emoties op te roepen en bepaalde gevoelens te communiceren.

Sommige geuren kunnen bijvoorbeeld een gevoel van comfort en welbehagen opwekken, terwijl andere geuren een gevoel van rust en ontspanning oproepen. Geuren kunnen ook helpen om een fijne plek te creëren waar je tot rust kunt komen en om te ontsnappen aan de dagelijkse stress.

Geur kan ook helpen om burnout te voorkomen of te verminderen. Burnout is een toestand van emotionele, mentale en fysieke uitputting die kan leiden tot verlies van interesse in werk en andere activiteiten. Geuren kunnen helpen om een gevoel van ontspanning op te roepen en om de stress te verminderen, wat kan helpen om burnout te voorkomen.

Er zijn verschillende manieren om geur in huis te brengen. Het kan met een roomspray of geurstokjes, maar de meest gemakkelijke manier is een van onze geurdiffusers, geurmachines die de pure geurolie verspreiden in huis of op kantoor. Door geuren met citrustonen te kiezen worden de positieve emoties aangewakkerd, dit heet een krachtig positief effect op ons gemoed. Geur werkt krachtig en onbewust, je hebt er dus maar weinig van nodig voor een goede werking.