Lavendel Etherische Olie: De Werking, Waar je op Moet Letten bij Aankoop en Waarom Het Je Helpt om Lekker te Slapen

Lavendel etherische olie is een populaire olie met vele toepassingen, vooral bekend om zijn ontspannende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt voor het bevorderen van rust en slaap, maar er zijn nog veel meer voordelen verbonden aan het gebruik van lavendelolie. In dit artikel bespreken we de werking van lavendel etherische olie, waar je op moet letten bij de aankoop en waarom het je kan helpen om lekker te slapen.

De Werking van Lavendel Etherische Olie

Lavendel etherische olie wordt gemaakt door destillatie van de bloemen van de lavendelplant. Het bevat verschillende chemicaliën, waaronder linalool en linalyl acetaat, die verantwoordelijk zijn voor zijn kalmerende eigenschappen. Bovendien is lavendelolie ook een krachtige antioxidant en antibacteriële stof, wat betekent dat het ook helpt bij het verminderen van ontstekingen en het bestrijden van bacteriën.

Waar Je op Moet Letten bij de Aankoop van Lavendel Etherische Olie

Er zijn een aantal factoren waar je op moet letten bij de aankoop van lavendel etherische olie. Hieronder bespreken we de belangrijkste punten:

  • Kwaliteit: Zorg ervoor dat je lavendelolie van hoge kwaliteit koopt. Dit betekent dat het 100% pure, natuurlijke olie is en niet is verdund met andere chemicaliën.
  • Herkomst: Het is belangrijk om te weten waar de lavendelplant vandaan komt die gebruikt is om de olie te maken. Lavendelolie uit Frankrijk wordt algemeen beschouwd als van de beste kwaliteit.
  • Verpakking: Zorg ervoor dat de verpakking van de olie donker en luchtdicht is. Dit beschermt de olie tegen het verminderen van zijn kwaliteit door blootstelling aan licht en lucht.

Waarom Lavendel Etherische Olie Je Helpt om Lekker te Slapen

Lavendel etherische olie is een krachtig slaapmiddel, dankzij zijn kalmerende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst, waardoor je sneller in slaap valt en dieper slaapt. Bovendien is het ook bekend om het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van nachtelijk wakker worden. Hieronder bespreken we enkele manieren waarop je lavendel etherische olie kunt gebruiken om beter te slapen:

  • Verdampen: Gebruik een essentiële oliediffuser om lavendelolie in je slaapkamer te verspreiden. Dit zorgt voor een ontspannende sfeer en helpt je sneller in slaap te vallen. Bijvoorbeeld deze Scent S. 
  • Massage: Meng enkele druppels lavendelolie met een neutrale massageolie en masseer dit op je borst, nek en voeten. Dit helpt bij het verminderen van spanning en angst en bevordert een diepe slaap.
  • baden: Voeg enkele druppels lavendelolie toe aan je badwater voor een ontspannend en slaapbevorderend effect.

Hier vind je een link naar onze natuurlijke geuren, waaronder Lavendel: Link