Tea tree etherische olie

In deze tijd zijn we veel bezig met hygiene. Afstandhoudenm handen wassen en hopen dat we gezond blijven. 

Gelukkig bezit de natuur bijzondere planten met antivirale en anti bacteriele werking. Een hele krachtige is de Tea Tree, oftewel de thee boom. Deze boom is zekeer niet bedoeld om thee van te zetten, maar bezit de krachtige etherische olie.

In verschillende studies wordt aangetoond dat deze olie zorgt voor het dode van bacterien en virussen. Een onderzoek is bijvorbeeld hier te lezen. Hierin staat dat het influenza virus dat in aanraking komt in de lucht met tea tree kapot gaat. Voor ons genoeg reden om deze kostbare olie in te kopen en beschikbaar te maken voor onze geurmachines. Zodat ze ook in huis kunnen zorgen voor extra hygiene en een veilig gevoel. 

Er zijn ook vele andere etherische olien met werkzame stoffen, zoals o.a. lavendel, eucalyptus, tijm, rozemarijn en kaneel. 
Tea tree is de enige olie die in de lucht is getest op het aanpakken van het influenza virus. Wij zeggen hier niet mee dat deze olie het Corona virus zal vernietigen in de ruimte. Een mail naar de onderzoeker (Igor) van het onderzoek uit onze link, verteld dat dit eerst getest dient te worden, maar het wel aannemelijk is dat het virus zal worden aangestast.